Carti de suflet

“Cancerul e construit in propriul nostru genom: genele care impiedica diviziunea celulara normala nu sunt deloc straine pentru corpurile noastre, ci sunt mai degraba mutate, versiuni foarte distorsionate chiar ale genelor care efectueaza functii celulare vitale. Si cancerul e imprimat in societatea noastra: pe masura ce ne crestem durata de viata ca specie, ajungem in mod inevitabil sa dezlantuim o crestere maligna (mutatiile in celulele canceroase se acumuleaza cu varsta; cancerul este, prin urmare, intr-o legatura cu varsta). Daca noi cautam nemurirea, atunci, intr-un mod chiar foarte pervers, face si celula canceroasa la fel.”

Cum sunt facute emotiile: Viata secreta a creierului, de Lisa Feldman Barrett

Profesoara de psihologie Lisa Feldmann Barrett prezinta una dintre cele mai contraintuitive carti in memoria recenta, sustinand ca noi nu reactionam atat de mult la mediul nostru inconjurator cat ne construim in mod constant propria noasta realitate. Aceasta munca inovatoare va  schimba pentru totdeauna modul in care iti vezi lumea interioara, oferindu-ti astfel cunoasterea faptului ca aproape orice reactie poate fi schimbata.

“Cu conceptele, creierul tau simuleaza atat de invizibil si de automat acea viziune, auzul si celelalte simturi ale tale, in locul constructiilor.”

Mintea organizata, de catre Daniel J. Levitin

Neatentia este una dintre cele mai mari probleme moderne pe care le avem. Stim ca tigarile si alcoolul dau dependenta; am ajuns sa ne impacam cu opioidele. Zaharul este criminal, putini renunta. Dar parem a fi la ani lumina departare de la a recunoaste ce ne face tehnologia propriului nostru creier. Cartea specialistului in neurostiinte Dan Levitin o sa schimbe modul in care vezi tehnologia: si propria ta viata. Din fericire, totul e spre bine, daca ii asculti sfaturile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *