Cum scapam de gripa

Fa gargara: Daca ajungi sa te imbolnavesti de gripa, este foarte important sa iti mentii simptomele sub control. “Daca te doare gatul, poti face o gargara cu apa simpla sau cu apa sarata”, recomanda medicii. “Gargara ar putea ajuta la reducerea inflamatiei din gaat si permite fluidificarea mucozitatilor. Pentru protectie in plus in fata simptomelor de gripa, poti lua in considerare sa faci o gargara cu ceai verde. Un studiu efectuat la Universitatea Shizuoka din Japonia a aratat ca pacientii din azilele de ingrijire care au facut gargara cu ceai verde de 3 ori pe zi timp de 3 luni de zile aveau mai putine sanse de a contracta gripa decat cei care nu au facut gargara. Ceaiul verde contine catehine in compozitie, un tip de substanta cu proprietati anti oxidante care poate ajuta la prevenirea infectiilor.

Ia suplimente cu zinc: Pastilele cu zinc te pot ajuta sa te simti mai bine mai repede, daca incepi sa le folosesti de cum ai observat primele simptome, spune Neil Schachter, directorul medical de la departamentul de ingrijire respiratorie de la Centrul Medical Mount Sinai din orasul New York si autorul cartii “The Good Doctor’s Guide to Colds& Flu” (“Cartea unui medic bun pentru Raceala si Gripa”). “Recomand utilizrea a una sau doua pastile pe zi,” declara el. Zincul poate sa ajute la stimularea imunitatii, ceea ce poate ajuta la scurtarea duratei sau severitatii simptomelor de gripa, a adaugat acesta.

Consuma multe lichide: “Daca ai febra, atunci ai riscul de a te deshidrata si, prin urmare, este foarte important sa te asiguri ca bei destule fluide”, spune Dana Simpler, un doctor de ingrijire primara de la Centrul Medical Mercy din Baltimore. Bauturile calde, cum ar fi un ceai fierbinte de exemplu, poate fi foarte calmant pentru simptomele de gripa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *