dureri-de-spate

De ce te doare spatele?

  1. Faci prea multe exercitii fizice

Prea multe repetitii sau folosirea unor greutati prea mari pot sa declanseze o senzatie de durere si de amorteala. “Faptul ca stii ca faci prea multe exercitii dificile necesita un anumit nivel de atentie la nivelul spatelui, nu doar in timpul antrenamentelor, ci si in decurs de cateva ore de la terminarea exercitiilor fizice:, spune David Geller, MD, un medic chirurg ortoped. Durerea musculara obisnuita dispare de obicei pana a 2a zi.

Dar senzatia de durere care nu dispare si care continua si la cateva zile de la efectuarea antrenamentelor fizice ar trebui sa fie evaluata de catre un medic.

  1. Ai o infectie a tractului urinar sau pietre la rinichi

Infectiile tractului urinar pot sa provoace inflamatii, care pot sa cauzeze dureri abdominale care radiaza pana in spate, spune medicul urolog Brian Norouzi. Pietrele la rinichi pot, de asemenea, sa provoace aparitia durerii de spate atunci cand blocheaza functionarea normala a rinichilor.

Ar trebui sa mergi la medic inca de la primele simptome de infectie a tractului urinar: senzatie de durere sau de arsura in timpul urinarii si nevoia de nevoie de a urina.

dureri-de-spate

  1. Ai o problema de sanatate care nu a fost diagnosticata

Durerea de spate mai poate sa fie, de asemenea, si un semn de aparitie a osteoporozei, a unui anevrism abdominal, a cancerului uterin si ovarian la femei si chiar si cancerul de plamani, spune medicul medicul Liu.

“Nu putem mereu sa identificam foarte precis care este motivul pentru aparitia senzatiei de dureredar tehnicile mai avansate de diagnosticare a cauzei- cum ar fi de exemplu razele X, scanarile MRI sau CAT sau alte teste- ne ofera un avantaj in incercarea de a le oferi pacientilor nostri o viata lipsita de dureri de spate. Primul pas pe care il faci ar trebui sa fie mereu obtinerea unui diagnostic clar.”

  1. Porti accesoriile nepotrivite

De-a lungul timpului, un dezechilibru de greutate de la caratul unei genti grele pentru umar ar putea sa provoace aparitia unei senzatii de durere la nivelul spatelui, avertizeaza medicul Geier. “Pentru a preveni acest lucru, trebuie sa alternezi umarul pe care pui geanta grea sau sa ii scazi din greutate. Hainele constrictive  cum ar fi de exemplu Spanx pot sa provoace mai multe  probleme in diferite moduri, declara Jeremy Smith, un medic chirurg neurolog din California. “Acestea restrictioneaza gama normala de miscari ale muschilor de stabilizare, ceea ce face ca spatele sa fie mai predispus la aparitia senzatiei de durere sau de intindere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *