Dieta bazata pe alimente cu calorii putine

Grupul cu restrictie calorica nu a atins valoarea de 25 de procente: in ciuda numeroaselor resusre oferite acestui grup, acest grup a atins un procent de 15,2 % procente mai putine calorii dupa un an si un procent de 11,9% dupa doi ani. Cercetatorii sustin ca au ales valoarea de 25 de procente pentru ca pare sa fie posibil din punct de vedere uman.

Unele date au fost alese in mod special: Analizand rezultatele obtinute, o sa vezi ca imbunatatiirile la nivelul starii afective, a calitatii vietii, a functiilor sexuale si a somnului erau amestecate. De exemplu, chestionarul pentru starea afectiva a acoperit 6 stari diferite de dispozitie: depresie, tensiune, furie, oboseala, vigoare si confuzie. In cadrul acestui studiu, numai la nivelul tensiunii au fost inregistrate rezultate ce au fost semnificative din punct de vedere statistic si pe acest capitol s-au concentrat rezultatele. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul chestionarelor ce masuraru durata somnului, calitatea vietii si functiile de natura sexuala. Poate ca restrictionarea calorica a adus anumite beneficii, dar acele beneficii sunt doar unele parti din acest studiu. Per total, cel mai bun lucru pe care il putem obtine la acest capitol este faptul ca respectarea unei diete cu restrictii calorice timp de doi ani nu iti afecteaza in mod negativ starea ta de dispozitie, apetitul sexual sau calitatea somnului atat de mult cat ai putea sa crezi.

Participantii la studiu au fost prea unici. Ia in considerare faptul ca mai mult de 2 treimi dintre americani sunt supraponderali sau obezi si gandeste-te la acest lucru. Acum, ia in considerare ca participantii la studiu sunt de greutate normala, sanatosi, motivati si adulti motivati, ale caror familii le-au oferit o sustinere morala puternica. Acest lucru face sa fie mai dificil sa se aplice rezultatele acestui studiu pentru o mare parte a populatiei.

Rezultatul final

Atunci cand stai si analizezi dovezile aduise de alte studii efectuate asupra restrictiei calorice, o sa descoperi numeroase beneficii pentru sanatate. In practica, restrictia calorica este un lucru greu de facut, dar, daca esti foarte motivat, o sa  ai mai multe sanse de succes. Trebuie sa tii minte ca este vorba de un stil de viata si nu de o schimbare temporara. Cel mai bine e sa consulti un expert in ingrijirea sanatatii inainte de a incepe o dieta foarte restrictiva din punct de vedere caloric.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *