Recunostinta e un mod foarte simplu de a te face sa te simti mai fericit

Daca chiar incerci sa iti schimbi atitudinea pe bune, in loc doar sa analizezi un asemenea concept in mintea ta, o sa ramai surprins.

Cu siguranta mi s-a zis si mie ca ar trebui sa fiu mai recunoscator. Poate pentru ca era lucrul corect ce trebuia facut sau doar ceva ce trebuia facut. Dar daca cineva mi-ar fi spus ca a fi recunoscator pentru unele lucruri timp de un minut sau doua este un mod foarte bun de a schimba o dispozitie foarte negativa intr-una foarte fericita, probabil ca as fi facut acest lucru mai devreme. Recunostinta este, de asemenea, o unealta foarte buna pentru a iti pastra o atitudine mai buna si pentru  te putea concentra asupra lucrurilor pe care trebuie sa le faci si pentru a face si alti oameni fericiti, ceea ce te va face si pe tine sa fii mai fericit, din moment ce emotiile sunt foarte contagioase.

Nu te mai compara cu altii

Ego-ul fiecaruia vrea sa compare. Vrea sa gaseasca motive pentur a te face sa te simti mai bine in privinta ta (“mi- am luat o bicicleta noua”), dar, atunci cand faci acest lucru, devine foarte greu sa nu te compari cu alte persoane care au mai mult decat tine (“Vai, dar Bill si-a luat o bicicleta si mai faina”). Prin urmare, nu te vei mai simti chiar atat de bine in privinta ta si, daca te compari pe tine insuti cu restul lumii, vei permite lumii sa te controleze in privinta modului in care te simti in propria ta privinta. Acest lucru poate deveni ca un joc al emotiilor.

Un mod mai util este sa te compari pe tine doar cu tine insuti, sa te uiti la cat de departe ai ajuns, la ceea ce ai reusit sa faci si la cat de mult te-ai dezvoltat. Poate ca nu suna prea distractiv, dar pe termen lung iti va aduce doar mai multa liniste interioara, putere personala si sentimente mai pozitive in privinta ta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *