Tipuri de prezervative – alege modelul potrivit pentru tine

Folosirea prezervativului reprezinta o metoda eficienta de protectie atat impotriva sarcinilor nedorite, cat si impotriva bolilor care se transmit pe cale sexuala.

Insa, dincolo de asta, prezervativul reprezinta o modalitate de a experimenta. Esti tanar/a si este pacat sa te conformezi doar in anumite tipare. Asa ca in acest material, vom realiza o prezentare a ceea ce inseamna prezervativul. Iar in cazul in care nu stiai pana acum ce sa alegi, dintre sutele de modele de pe piata, de acum incolo vei avea o idee mai clara despre ce ti se potriveste cu adevarat.

Tipuri de prezervative si efectele lor asupra celor care le folosesc

Extrasafe – acesta este ideal pentru cei care pun accentul pe ideea de protectie si care se tem ca acesta s-ar putea rupe in timpul contactului sexual. Desigur, ceea ce vrem noi sa precizam este faptul ca ruperea prezervativului nu se realizeaza imediat.

Este un aspect ce tine mai mult de folosirea incorecta a acestuia. Sau de un defect din fabrica. Insa, chiar si asa, daca alegi un producator cu o reputatie buna, asa cum este firma Durex, de exemplu, nu ar trebui sa ai parte vreodata de surprize neplacuta. Iar asta pentru ca prezervativele lor trec prin teste de calitate riguroase. In ceea ce priveste variantele extra safe, trebuie sa tii cont de faptul ca acestea grosimi de minimum 0,075 mm. Nu este mult, insa, este suficient pentru a garanta protectia necesara.

Intim – aceste tipuri de prezervative sunt mai subtiri. Ele sunt apreciate pentru faptul ca permit sa simti mai bine si mai aproape partenerul. Insa, chiar daca sunt subtiri, aceste prezervative sunt capabile sa confere protectia necesara pentru cei care vor sa se fereasca atat de sarcini nedorite, cat si si boli.

Gustos – stiati ca exista prezervative cu arome? Probabil ca da, deoarece intr-un timp acestea se dovedeau o alegere destul de interesanta, datorita aromei lor placute. Iar cand vine vorba de acest aspect, va precizam ca exista arome cat mai diverse: de la cele fructate, la cele cu gust de ciocolata, vanile, menta & more. Alegerea lor este un aspect ce tine de preferinte. Desigur, sunt si persoane care spun ca nu tolereaza astfel de prezervative, din cauza aromei care poate provoca iritatii.

Stimulatoare – sunt acele prezervative care includ stiatii sau nervuri de dimensiuni mici, accentuand senzatia de placere. Iar cand spunem acest lucru, ne referim la placerea ambilor parteneri. Textura unor astfel de prezervative se aseamana foarte mult cu cea a jucariilor si accesoriilor sexuale, acestea remarcandu-se prin punctele iesite in relief.

Puternic lubrefiate – stiu la ce va ganditi: toate prezervativele trebuie sa fie lubrefiate. Si sunt. Insa, unele dintre ele au o doza mai mare de lubrefiere, fapt care permite o miscare mai placuta din partea ambilor parteneri. Acestea se dovedesc cu atat mai utile atunci cand sunt incercate pozitii mai neobisnuite. In orice caz, rolul lor este de a crea o senzatie de confort si placere.

Indiferent de modelul de prezervative alese, important este un lucru: acestea trebuie folosite corect si fara exceptie atunci cand se urmareste evitarea sarcinilor nedorite si a bolilor.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *