Trebuie sa ramai activ pentru a iti pastra forta plamanilor

“Activitatea fizica e foate importanta daca suferi de bronsita cronica”, declara Simoff. “Atunci cand ai probleme de respiratie, ai tendinta de a evita exercitiile fizice pentru ca te face sa nu te simti comfortabil, dar acesta e cel mai rau lucru pe care il poti face”. Lipsa de activitate fizica poate avea drept rezultat “deconditionarea”-  o pierdere din forta plamanilor si care este foarte greu de recuperat.

“Majoritatea oamenilor ce sufera de bronsita cronica ar trebui sa ajunga in mod gradat la 40 de minute de exercitii fizice de 6 ori pe saptamana,” delara Simoff. Mersul pe jos este unul dintre cele mai bune exercitii pentru oamenii care au probleme de respiratie.

Pastrarea unei greutati optime te poate ajuta sa ramai sanatos

“”Greutatea in exces poate face sa fie mai dificil sa faci miscare si duce la cresterea stresului asupra inimii si a plamanilor,” explica Simoff. “Greutatea in exces inseamna mai multa munca cu fiecare pas pe care il faci”. Pentru unii oameni care sufera de bronsita cronica poate fi o problema faptul ca nu iau in greutate- problemele de respiratie pot duce la scaderea apetitului. “Asigura-te ca bei destule lichide si ca ai hrana potrivita,” spune Simoff. Poti sa ceri ajutorul unui doctor sau al unui nutritionist pentru a iti mentine o greutate sanatoasa.

Permite-ti sa te odihnesti asa cum trebuie atunci cand trebuie sa te reincarci

“Trebuie sa ramai activ atunci cand suferi de bronsita cronica, dar acest lucru inseamna ca trebuie sa ai energia necesara, ceea ce inseamna ca trebuie, de asemenea, sa stii cand sa te odihnesti,” spune Simoff. Oamenii care sufera de bronsita cronica pot consuma de 10 ori mai multe calorii doar pentru respirat decat oamenii care au plamani sanatosi. “Este foarte important sa iti stii limitele si sa nu te fortezi prea tare” , declara SImoff. Un program de reabilitare pulmonara te poate ajuta sa afli cat de multa activitate poti tolera.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *